Farsbrød i fad med hasselbackkartofler

Steg dit farsbrød i et fad i ovnen sammen med hasselbackkartofler, så det er ekstranemt og lækkert. På en hyggelig fredag aften smager det forrygende med et godt glas rødvin til.

Bemærk: Hviletid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag kødet ud af køleskabet. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens og hak champignoner.
Steg det hele i smør på en pande, til væsken er kogt ind. Skyl og hak persille.
Hæld pandens indhold i en skål, og rør det sammen med persille, hakket kød, mælk, æg, havregryn, friskrevet parmesan, oregano, salt og peber, så du får en jævn fars.
Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem groft. Rør dem i farsen, og sæt skålen på køl i 30 minutter.
Form et farsbrød i bunden af et ovnfast fad. Læg serranoskinken hen over farsbrødet.
Hæld dernæst tomatsaucen over farsbrødet, så den også dækker bunden af fadet.
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær et lille stykke af bunden på hver, så de ligger stabilt.
Skær smalle, dybe riller halvvejs igennem kartoflernes overflade. Dryp olie over, krydr med salt, og læg dem rundt om farsbrødet i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter, til farsbrødet er gennemstegt, og kartoflerne gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic