Farsbrød af svinekød med svampe og rosmarin

Her får farsbrødet en ekstra lækker smag fra svampe, hvidløg og citronskal.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader. Rens og snit forårsløgene fint, og rør dem sammen med hakket svinekød, salt og peber.
Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør, til farsen er jævn og lind. Fordel farsen i et fladt, ovnfast fad, og glat overfladen med bagsiden af en ske.
Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløg, og skær det i fine skiver. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Pluk rosmarinen i små stykker.
Fordel svampe, hvidløg, citronskal og rosmarin ud over hele farsen, tryk det let ned i kødet, og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber. Bag farsbrødet i ovnen i ca. 45 minutter.
Skyl savojkålen, og snit den i tynde strimler. Skyl æblerne, og skær dem i store tern (fjern kernehuset). Skyl og tør persillen. Hak persille og mandler groft.
Pisk olie og eddike sammen, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med savojkål, æbler, mandler og persille, og stil kålsalaten i køleskabet, til den skal serveres.
Servér farsbrødet direkte fra fadet, og byd kålsalat og godt brød til.

Tip!

Kartoffelmos passer også rigtig godt som tilbehør til dette farsbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth