Falafelpizza med hummus og syltede rødløg

Form dine falafler som sprøde pizzabunde, og mix det bedste fra det mellemøstlige og det italienske køkken.

Ingredienser

Sådan gør du

Sæt tørrede kikærter i blød i vand natten over.
Tænd ovnen på 175°. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Pil og hak løg og hvidløg.
Bland løg, hvidløg, kikærter, olie, persille, spidskommen, salt og bagepulver i en foodprocessor. Kør, så massen samler sig til en dej.
Form to pizzabunde på bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Pil rødløget, og skær det i både. Bland rødløg med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade i en lille gryde, og varm op til kogepunktet. Tag straks af varmen, og hæld indholdet i et skoldet syltetøjsglas.
Pres saften af citronen. Pil og pres hvidløg. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt vand, indtil du opnår den ønskede konsistens, og smag hummussen til.
Top bundene med hummus, syltede rødløg, ærter og ærteskud, og servér.

Tip!

De syltede rødløg kan holde sig på køl i flere uger.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic