Falafel med urtedressing

Falafler kan spises på mange forskellige måder. Fx i en middelhavssalat eller som tilbehør i pitabrød toppet med en god dressing. Du kan også nyde dem, som de er med en cremet humus og fladbrød.

Bemærk: Udblødningstid, kikærter: Natten over. Hviletid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kikærterne i en stor skål med koldt vand, og lad dem stå natten over.
Si vandet fra de udblødte kikærter, og hæld dem i en foodprocessor sammen med krydderier, mel, æg og pillede løg og hvidløg. Blend massen, til konsistensen er ensartet, og lad den hvile i 1 time.
Varm olien op i en stor gryde, til den er så varm, at den syder rundt om en tandstikker. Form falafler med 2 skeer, og sænk dem forsigtigt ned i olien. Steg dem, til de er gyldne.
Rør yoghurt sammen med hakkede krydderurter, og smag til med salt og peber.
Skær citron i både. Skyl og hak persille og mynte. Skyl salat. Pynt falaflerne med persille og mynte, og servér med urtedressing, lunede pitabrød, citronbåde og grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth