Eton mess med hindbærcreme og marengs

Eton mess er en herlig rodet og nem dessert, som er opfundet i køkkenerne på det eksklusive Eton College i England. Her er desserten med hindbærcreme og chokolademarengs.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm ovnen op til 120°. Pisk æggehviderne med en elpisker, indtil de danner små hvide toppe, og tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker.
Drys salt i og pisk, indtil massen er glat og blank.
Vend kakao i med en ske uden at fordele den jævnt. Lad den blot danne striber af kakao gennem dejen, og fyld herefter den marmorerede marengsmasse i en sprøjtepose.
Form marengstoppe på en plade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 45-50 minutter.
Purér halvdelen af hindbærrene i en blender. Pisk fløden til flødeskum med en elpisker. Vend forsigtigt de blendede bær i flødeskummet.
Knus halvdelen af marengstoppene groft. Vend knust marengs og de hele bær i hindbærcremen, men gem nogle hindbær til pynt.
Anret Eton mess i glas, og pynt med frisk mynte og hindbær. Servér flere marengstoppe til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft