Espresso-shots med daddelkugler

Ufordr din traditionelle kaffe og kage med disse lækre daddelkugler og espresso-shots – du vil ikke fortryde det!

Ingredienser

Sådan gør du

Kog mælk og fløde op med kaffepulver, og lad det trække ½ time. Varm det op igen, og sluk for blusset.
Rør finthakket chokolade i, til den er helt smeltet. Lad blandingen køle lidt af, og hæld den i små glas. Afkøl helt i køleskabet, gerne til næste dag.
Fjern stenen fra dadlerne, pres saften af citronen. Blend dadlerne grundigt i en foodprocessor sammen med mandler, frysetørrede hindbær og citronsaft.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Bland den smeltede chokolade i daddelmassen, mens maskinen kører.
Tril massen til kugler, og tril dem bagefter i frysetørrede bær og passionsfrugtpulver. Opbevares koldt.
Pisk fløden til meget blødt skum. Læg en skefuld oven i hvert espressoshot. Top med de våde kerner fra passionsfrugterne, og servér med daddelkugler til.

Tip!

Både shots og kugler skal helst laves dagen før, hvis du har tid.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek