Enchiladas med oksekød

I disse lækre enchiladas med oksekød og butternutsquash får den klassiske kødsauce nyt liv med mexicanske krydderier – de søde græskartern passer perfekt til det spicy fyld.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Skyl og snit bladselleri i tynde skiver. Steg løg, hvidløg og bladselleri sammen i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige.
Riv squash og gulerødder groft, og tilsæt dem. Steg, indtil grøntsagerne falder lidt sammen, og tilsæt kød, oregano, basilikum, salt og peber. Steg, indtil kødet er brunet.
Hæld hakkede tomater og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, gerne op til et par timer, inden du smager til med salt og peber.
Tænd ovnen på 175°. Skræl butternutsquashen, og skær den i mindre tern. Fordel ternene på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend græskaren i olivenolie, og drys med salt. Bag ternene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er flot gyldne.
Rist chiliflager, spidskommen, paprika og kanel i olie i en gryde, indtil krydderierne begynder at dufte.
Tilsæt kødsauce. Skyl kidneybønner, og lad dem simre med et par minutter.
Fyld pandekager med kødsauce, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med butternutsquashtern og friskrevet cheddar.
Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til osten er gylden og sprød. Dryp cremefraiche over, og pynt med tynde skiver forårsløg. Servér straks.

Tip!

Hvis du har en rest kødsauce fra gårsdagens bolognese, kan du springe de første 3 trin over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 11. januar 2019

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic