Eclair med lemoncurd og marengs

En forfinet udgave af den klassiske eclair, som er pyntet med små marengstoppe, der skal brændes med en creme brulé-gasbrænder.

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose med stjernetylle
1 sukkertermometer
1 sprøjtepose med lille rund tylle
1 sprøjtepose med lille stjernetylle
1 lille creme brulé-gasbrænder

Sådan gør du

Varm vand, smør og salt op til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden af varmen, hæld hurtigt alt melet i på én gang, og rør dejen sammen med en træske.
Stil gryden tilbage på blusset, og varm dejen op ved middel varme under konstant omrøring med træskeen. Rør i ca. 2 minutter, til dejen samler sig og slipper grydens sider.
Hæld dejen i en køkkenmaskine med piskeris, og rør ved lav hastighed i ca. 1 minut. Tilsæt herefter 1 æg, og fortsæt med at piske. Tilsæt det sidste æg ad flere omgange. Stop med at piske, når der dannes bløde toppe, og dejen nemt deler sig, når du løfter piskeriset op af den. Fyld dejen i sprøjteposen.
Tænd ovnen på 230°. Sprøjt dejen ud i den ønskede form på en bageplade beklædt med bagepapir. Aflange eclair skal have en længde på ca. 14 cm. Dyp en finger i vand, og tryk afslutningen (hvor tyllen har sluppet dejen) ind, så den skjules.
Sigt et tyndt lag flormelis over hver eclair, og bag dem så i ovnen i 5 minutter. Skru ovnen ned på 180°, og bag videre i 25-30 minutter, til dine eclair er gyldne. Sluk herefter ovnen, og sæt ovnlågen på klem i 15 minutter – dette forhindrer kagerne i at falde sammen. Lad kagerne køle helt af på en bagerist, inden du fylder creme i dem.
Riv citronskallen af alle citronerne fint, og gem lidt til pynt. Pres saften af citronerne, og hæld citronsaften i en gryde sammen med citronskal og alle de øvrige ingredienser.
Rør citronmassen igennem, mens gryden varmes op ved svag varme, så smørret smelter, og massen langsomt tykner. Brug et sukkertermometer, og tag gryden af varmen, når citronmassen kommer op på 75°.
Pisk æggehvide med en elpisker i en skål, til der dannes bobler. Tilsæt lidt sukker ad gangen under piskning. Fortsæt med at piske, til marengsen bliver tyk og danner faste toppe, når piskerisene løftes. Hæld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Prik 3 huller i bunden på af hver eclair. Hæld lemoncurd i en sprøjtepose med lille rund tylle, og sprøjt lemoncurd i hullerne, så kagerne fyldes. Sprøjt små marengs-toppe oven på hver eclair, og brænd marengsen med gasbrænderen.
Pynt de færdige eclair med lidt citronmelisse og citronskal.

Tip!

Køb et glas færdiglavet lemoncurd i supermarkedet i stedet for at lave den selv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 31. marts 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen