Dutch baby – ovnbagt pandekage med bananer og is

En dutch baby er en slags pandekage, som er bagt i ovnen, og når den serveres med bananer og is, bliver det til en fusion af pandekagelykke og bananasplit.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør mel, æg, mælk, sukker og salt til en jævn dej. Smelt smørret, og rør halvdelen i dejen. Lad dejen trække 20 minutter.
Skræl bananerne, skær dem i skiver, og steg dem i lidt smør og olie på en pande, der kan gå i ovnen, til de tager let farve. Tag dem af panden, og stil panden i ovnen. Tænd ovnen på 225°.
Tag panden ud, når ovnen er varm, hæld det resterende smør i, og hæld dejen i. Sæt panden i ovnen, og bag pandekagen, i 18-20 minutter, til den er gyldenbrun og puffet op i kanterne.
Anret de stegte bananer, blåbær og vaniljeis på pandekagen, giv den et godt drys flormelis, og servér med det samme.

Tip!

Det er en god idé at lade panden varme langsomt op til den høje temperatur i ovnen i stedet for at stille den direkte ind i en knaldvarm ovn.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 7. maj 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth