Den ultimative chokoladetærte

Den her chokoladetærte er intet mindre end genial – sprød tærtebund med en blød chokoladeganache og kølige bær på toppen. Mums!

Bemærk: Afkøling: I alt 3½ time. Frysetid, dej: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform med løs bund, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør det bløde smør sammen med flormelis, kakao, vaniljekorn og salt. Rør ægget i.
Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen uden at ælte for meget. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Opvarm ovnen til 190°. Tag tærteformen ud af fryseren, og sæt den direkte ind i den varme ovn. Bag den i ca. 25 minutter, til den er gylden. Lad formen køle af på en rist.
Udblød husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter. Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Varm fløde og honning op i en gryde, til fløden når kogepunktet. Tag gryden af varmen.
Tag husblassen op af udblødningsvandet, og lad den smelte i den varme fløde under omrøring. Hæld flødeblandingen over den smeltede chokolade lidt ad gangen.
Rør energisk med en dejskraber i midten af blandingen, til chokolade og fløde samler sig til en blank, ensartet masse.
Krydr med en smule salt. Hæld chokoladecremen i den afkølede tærtebund, og sæt tærten på køl i mindst 3 timer
Læg brombærrene i fryseren, til de er helt frosne. Servér chokoladetærten med en pæn bunke frosne brombær på toppen og med letpisket flødeskum i en skål ved siden af.

Tip!

Den intense chokoladetærte skal serveres i små stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft