Den perfekte chokolademousse

Nogle gange er chokolade bare det eneste, der kan opfylde ens drømme – her er det i form af en luftig mousse. Giv den skønne dessert et ekstra pift med lidt pebermynte.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde. Hak chokoladen. Tag gryden af varmen, og lad den hakkede chokolade smelte i den varme mælk.
Varm evt. igen forsigtigt op, så chokolademælken er blød med en næsten flydende konsistens.
Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig masse med en elpisker. Rør med en ske æggemassen i den lune, men ikke for varme chokoladeblanding.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademassen med en dejskraber.
Smag chokolademoussen til med pebermynteekstrakt, og fordel den i portionsglas. Dæk dem med husholdningsfilm, og sæt på køl indtil servering.
Pynt med finthakkede pistacienødder og mynte.

Tip!

Pebermynteekstrakten kan udelades eller erstattes med en anden smag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 20. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft