Den nemmeste isdessert

Denne dejlige vaniljeis med mælkechokolade og mandler er nem og hurtig at tilberede. Og så behøver du ingen ismaskine for at kunne lave den.

Bemærk: Frysetid: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

en bradepande på 25 x 35 cm

Sådan gør du

Rist mandlerne på en tør pande, til de er sprøde. Hak chokoladen og mandlerne groft.
Del æggene i blommer og hvider, og pisk blommerne godt med honning.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløden med ⅔ af flormelissen og vaniljekornene.
Vend flødeskummet sammen med æggeblommerne. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt resten af flormelissen, og pisk hviderne helt stive. Vend dem i blandingen.
Beklæd bradepanden med husholdningsfilm, og fordel halvdelen af ismassen i bradepanden.
Drys med halvdelen af mandlerne og chokoladen. Hæld resten af cremen over, og drys med resten af mandlerne og chokoladen.
Frys isdesserten i minimum 6 timer. Servér den i store firkantede stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 30. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek