Den gode drømmekage

Drømmekage er altid et hit, og denne variant har en let krydret og meget sprød topping, der smager skønt. Bag den til klassens time, eller hav den klar til kaffen derhjemme.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet bageform, ca. 15 x 30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º, og smør formen.
Pisk æg og rørsukker hvidt med en elpisker, og tilsæt smeltet smør. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen med en ske.
Tilsæt mælk, og rør, til dejen er jævn. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.
Knus stjerneanis fint i en morter. Alternativt kan du bruge stødt stjerneanis.
Smelt alle ingredienserne til toppingen sammen i en gryde.
Tag kagen ud af ovnen, og skru varmen op til 225º. Fordel toppingen oven på kagen, og bag kagen i yderligere 5 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek