Dahl med kokos og aubergine

Her får du opskriften på en lækker indisk dahl med masser af smag af både ingefær, kokosmælk, limefrugt og krydderier. De røde linser sikrer, at alle bliver mætte.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Skyl auberginer, og skær dem i runde skiver på ½ cm’s tykkelse, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne.
Pil og hak løg. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern. Svits løg, hvidløg og ingefær i kokosolie i en stor gryde.
Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med i et par minutter. Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater og kokosmælk.
Bring retten i kog. Rør ofte – linserne brænder nemt på. Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte. Vend aubergineskiverne i, pres limesaft over, og krydr med salt og peber.
Servér med lunet naanbrød, og top hver portion med græsk yoghurt, kokoschips og plukket koriander.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic