Daddelkage med banan og gulerod

Blød og svampet kage med både dadler, banan og gulrod – det lyder måske skørt, men det er en fortrinlig kombination!

Ingredienser

Udstyr

en høj randform, 1,5 liter, eller en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

1Pisk blødt smør, muscovadosukker og brun farin godt sammen.
2Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem den tomme vaniljebælg. Skræl bananen, mos den, og pisk den godt sammen med vaniljekorn og sirup. Vend bananmassen sammen med smørblandingen til en jævn og ensartet dej.
3Rør æg i dejen 1 ad gangen. Sigt mel, bagepulver og natron, og vend det i dejen med en ske.
4Læg de udstenede dadler i en gryde med vand og den tomme vaniljebælg. Bring det i kog, skru ned, og lad dadlerne simre ved svag varme i 8 minutter.
5Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen, og blend dadlerne med en stavblender i gryden til en glat mos.
6Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Vend daddelmos og revne gulerødder i dejen. Fordel dejen i en smurt form.
7Tænd ovnen på 180º, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Tjek, at den er gennembagt, og lad den køle helt af i formen.
8Skrab kornene ud af vaniljestangen. Riv skallen af citronen. Rør mascarpone med yoghurt, vaniljekorn og citronskal. Top kagen med creme, og drys med hakket chokolade. Server resten af cremen til kagen.

Tip!

I stedet for at lægge mascarponecreme på kagen, kan du skære kagen i skiver og smøre dem med koldt smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft