Croque monsieur og salat med bagte tomater

Croque monsieur er en fransk og opgraderet version af den klassiske skinketoast.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Skyl og halvér tomaterne. Krydr dem med salt og peber. Fordel dem i et ovnfad med skærefladen opad. Bag dem i ovnen i 25 minutter.
Smør brødet med et tyndt lag smør. Fordel revet ost på halvdelen af brødskiverne. Læg skinke på og det sidste ost. Smør sennep på de sidste brødskiver. Læg dem på det øverste lag ost med senneppen nedad.
Steg sandwichene på begge sider i smør på en pande, til de er gyldne.
Skyl og pluk salat. Skyl og halvér tomater. Vend salaten med ærteskud, bagte tomater og de halverede tomater. Rør olie, balsamico, salt og peber sammen. Hæld dressingen over salaten.
Rør yoghurt og sennep sammen med salt og peber.
Halvér sandwichene. Servér med salat og sennepsdressing.

Tip!

Brug evt. en ost med mere smag end emmentaler, fx lagret cheddar eller primadonna.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck