Crepes suzette med Cointreau

Crepes suzette er flamberede pandekager i orangesauce – så bliver det næsten ikke mere fransk. Servér gerne desserten med en kugle god vaniljeis.

Bemærk: Hviletid, dej: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Riv skallen af appelsinen. Pisk æg og mælk godt sammen, og pisk mel, salt, sukker og appelsinskal i.
2Tilsæt olie, og hæld dejen på en kande. Lad den hvile i 30 minutter.
3Rør dejen igennem inden stegning. Varm en pande med lidt smør.
4Hæld dejen ud i en tynd pandekage – bag den i 1-2 minutter, til den er let gylden i kanten, og vend den.
5Læg de bagte pandekager i en stak, og drys lidt sukker imellem dem. Hold dem lune, mens du laver saucen.
6Smelt sukker på panden, til det bruser op som karamel. Riv skallen af halvdelen af appelsinerne, og pres saften af dem alle.
7Tilsæt smør, revet appelsinskal og mandelsplitter, og flambér med Cointreau. Det giver store flammer, så pas på, og husk at slukke for emhætten! Hæld appelsinsaft på, og kog ned.
8Fold de varme pandekager sammen 2 gange til en trekant, og vend dem i saucen. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 2. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek