Crepes suzette

En sand fransk klassiker: søde pandekager med appelsinsauce, Grand Marnier og ristede mandler. Bag evt. pandekagerne i god tid i forvejen, og så er der en vinderdessert klar på ganske kort tid.

Bemærk: Hviletid, dej: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æg og kærnemælk sammen i en stor skål. Sigt melet ned i skålen, mens du pisker. Riv skallen af citronen fint.
Pisk sukker, salt og fintrevet citronskal i. Pisk øl og sødmælk i. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Smelt lidt smør på en pande. Hæld dej på panden, og vip rundt, så dejen fordeler sig. Bag, til pandekagen er gylden, vend den, og bag på den anden side. Fortsæt, til al dejen er brugt. Beregn 2-3 pandekager pr. person.
Hak mandlerne groft, og rist dem på en varm pande, til de har fået lidt farve. Lad dem køle af på en tallerken.
Hæld sukkeret på panden, og lad det smelte og karamellisere let.
Riv skallen fint, og pres saften af appelsinerne. Hæld citronsaft, appelsinsaft og skal af ⅓ af appelsinerne på panden. Lad det simre i 2 minutter.
Hæld Grand Marnieren ved, og flambér saucen ved at sætte en tændt tændstik ned til den, umiddelbart efter at du har tilsat likøren. Skru lidt ned for varmen, tilsæt smørret, og pisk saucen blank.
Fold pandekagerne sammen, læg dem ned i saucen, og lad dem simre med i 2 minutter.
Servér pandekagerne med sauce og ristede mandler, og pynt med lidt fintrevet appelsinskal og rød skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth