Cremet butterchicken - klassisk indisk opskrift

Den bedste opskrift på den klassiske indiske butterchicken får du her! Retten består af kylling i en fed og krydret sauce, der smager helt fantastisk med ris og naanbrød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl ingefær, og skær den i små tern. Pil hvidløg. Rens chilien, og skær den i tern, og fjern evt. kernehuset.
Mas ingefær, hvidløg, chili og koriander i en morter, eller blend det hele i en minihakker.
Brun kyllingen i smør og olie i en varm gryde. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Tilsæt dem, og lad dem stege ved middel varme, til de er bløde og lækre, men ikke brunede.
Tilsæt ingefærpastaen sammen med spidskommen, gurkemeje og garam masala. Lad det hele varme ganske kort.
Tilsæt hakkede tomater, vand og kanelstang, og lad det hele simre i 15-20 minutter.
Tilsæt yoghurt, og lad det varme op. Smag til med salt, og servér straks toppet med lidt plukket koriander og evt. med ris, naan og chutney til.

Tip!

Hvis du ikke er til hvidt brød og almindelige ris, kan du servere fuldkornsris eller evt. quinoa til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 2. august 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP