Creme brulé

Under det knasende sukkerlåg gemmer sig en fløjsblød creme af æggeblommer, fløde og vanilje. En af de mest elegante desserter, der findes, og slet ikke så svær, som den ser ud.

Bemærk: Afkøling: Mindst 3 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

fire små, varmefaste portionsforme
en gasbrænder

Sådan gør du

Hæld fløden i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og rør dem i fløden. Læg også den tomme vaniljestang i fløden. Varm blandingen op, til den næsten når kogepunktet. Fløden må gerne dampe meget, men den skal ikke koge. Tag gryden af varmen, og lad fløden afkøle.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål.
Hæld den lunkne fløde i æggeblandingen, og rør det forsigtigt sammen. Hæld blandingen gennem en si og tilbage i gryden.
Varm cremen op til middel varme, indtil den begynder at tykne. Fordel cremen i varmefaste portionsforme, og bag dem i en 110º varm ovn i ca. 40 minutter. Cremerne skal stadig være lidt bløde, når du tager dem ud af ovnen.
Lad cremerne køle af, og sæt dem køleskabet i mindst 3 timer, gerne natten over. Dæk dem til, når de er helt kolde.
Tag de kolde cremer ud af køleskabet. Drys ca. 1 spsk. rørsukker over hver af dem i et jævnt lag.
Karamellisér sukkeret med en lille gasbrænder. Stop, når sukkeret begynder at boble og smelte sammen. Alternativt kan du tænde ovnen på grill og sætte de sukkerdryssede cremer i ovnen under skarpt opsyn. De skal ud, lige så snart sukkeret er smeltet, for ellers varmes cremen op igen og bliver for blød.
Lad de karamelliserede cremer køle helt af igen, og servér dem inden for 1 time. Hvis de står for længe, kan karamellen blive blød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft