Crabcakes med ærtedip

Det søde krabbekød egner sig virkelig godt til at lave de såkaldte crabcakes af. Egentlig er det bare krabbefrikadeller, og de er også gode på madpakken!

Ingredienser

Sådan gør du

Dryp krabbekødet fri for væde. Rør krabbekød med æg og mel.
Pil og hak løget. Hak dild fint.
Vend løg og dild i krabbefarsen, og krydr med salt og peber. Form kugler af farsen på størrelse med golfbolde.
Vend krabbekuglerne i mel krydret med salt og peber. Vend dem herefter i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp.
Steg dem i rigelig olie i 3-4 minutter på hver side i en dyb pande, til de er lysebrune og gennemstegte. Sørg for, at olien ikke bliver for varm, så paneringen branker.
Lad de færdigstegte crabcakes dryppe af på fedtsugende papir, og drys med salt.
Blend ærter, cremefraiche, olie og mynte til en fin creme i en blender eller foodprocessor.
Pres saften af citronen. Smag ærtedippen til med citronsaft, salt og peber, og servér den til de lune crabcakes. Spis brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth