Coq au vin er fransk simremad, når det er bedst, og selvom coq au vin betyder hane i vin, kan du sagtens bruge en helt almindelig kylling. Det er skøn og hyggelig fredagsmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingen i mindre stykker med en meget skarp køkkenkniv, og krydr godt med salt og peber. Pil og hak løg groft. Pil hvidløg, og skær dem i skiver.
Skrub gulerødder, og skær dem i grove skiver. Skræl kartofler, og skær dem i grove skiver. Rens champignoner, og halvér dem. Smelt smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange.
Tag kyllingestykkerne op af gryden. Skær bacon i tern, og steg dem i gryden. Tilsæt alle grøntsagerne samt timiankviste, laurbærblade, nelliker og peberkorn. Kværn med salt og peber.
Steg, indtil kartoflerne tager farve, og løgene bliver bløde. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld rødvin over. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 35 minutter, til kyllingekødet er mørt og gennemstegt.
Tag kyllingekød og grøntsager op i en varm serveringsskål. Kog saucen ind ved kraftig varme, til den begynder at tykne.
Pisk koldt smør ud i saucen, og smag den til, inden den hældes over kylling og grøntsager. Drys med skyllet, hakket persille, og servér med groft brød.