Cookies med chokolade og flagesalt

Lækre cookies med chokolade. Det lille nip salt fremhæver chokoladesmagen og giver godt modspil til kagernes sødme.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bland mel, bagepulver, salt, natron og vaniljepulver i en skål.
Skær smørret i tern, og pisk det sammen med farin og sukker i en anden skål til en luftig og cremet masse. Pisk æggeblommer og æg i.
Tilsæt den tørre melblanding, og rør godt. Vend chokoladeknapperne i dejen.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og sæt spiseskefulde af dejen på pladen med god afstand imellem. Drys med lidt flagesalt.
Bag kagerne i ovnen i ca. 10 minutter (først den ene bageplade, dernæst den anden). Afkøl kagerne på en bagerist.
Smelt chokolade over vandbad. Dyp en ske i chokoladen, og lav chokoladestriber ved at bevæge skeen frem og tilbage over kagerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 2. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck