Cookie-sandwich med espressosmør

To sprøde småkager med en blød kaffecreme i midten. Cookie-sandwichene er perfekte på kaffebordet eller til det næste fødselsdagsarrangement i familien.

Bemærk: Hviletid: Mindst 2 timer, gerne natten over. Køletid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

sukkertermometer
en sprøjtepose

Sådan gør du

Pisk smør, sukker og brun farin på en røremaskine, til massen er ensartet. Tilsæt æggene et ad gangen.
Tilsæt vaniljeessens, og si mel, natron og salt i skålen. Rør, til massen er glat.
Vend chokoladeknapperne i, hæld dejen i en beholder med låg, og lad den hvile i mindst 2 timer på køl, gerne natten over.
Forvarm ovnen til 180°, og rul dejen ud i små kugler på størrelse med bordtennisbolde. Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sørg for, at der er stort mellemrum mellem dem, da de flyder meget ud. Giv boldene et let tryk, og bag dem i 10 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Kog espresso op med sukker, og lad det koge ind til en sirup i ca. 15 minutter. Lad siruppen køle af.
Fyld en gryde halvt op med vand, og kog det op. Pisk æggehvider, sukker og salt sammen i en skål, der passer over gryden, og flyt skålen hen over det dampende vand. Pisk, til massen bliver ca. 70°.
Tag skålen af varmen, og pisk cremen hurtigt i 7-8 minutter, til den er glat og skinnende, gerne på en røremaskine. Skær smørret i tern, og rør det i cremen lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Hæld kaffesiruppen i lidt ad gangen, til du synes, at kaffestyrken er tilpas.
Fyld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt en passende mængde creme på undersiden af halvdelen af dine cookies. Læg den anden halvdel ovenpå.
Stil dine cookie-sandwich på køl i 1 time, før du serverer dem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth