Confit de canard

Confit de canard er en fransk opskrift, hvor andelår gnides med salt og konserveres i 1 døgn. Derefter langtidssteges lårene i andefedt, så du får det møreste og saftigste kød.

Bemærk: Trækketid: 24 timer. Kogetid: 3-6 timer.

Ingredienser

Udstyr

høje patentlågsglas

Sådan gør du

Læg andelårene i et fad. Pil og hak hvidløg, og knus enebær. Gnid andelårene med hvidløg, knuste enebær, timianblade, salt og peber.
Dæk de krydrede andelår til, og stil dem i køleskabet i ca. 24 timer. Tag andelårene ud, og børst al krydringen af. Lad dem stå på køkkenbordet i 1-2 timer.
Smelt andefedtet, eller varm olien langsomt op i en stor gryde, til fedtstoffet har en temperatur på 80°.
Læg andelårene i gryden, og lad dem småsimre i 3-6 timer, til de er helt møre. Tjek dem første gang efter 2 timer.
Tag andelårene op, og læg dem i høje, skoldede patentglas, hvor de kan stå helt oprejst. Hæld andefedtet eller olien over, så de er helt dækkede.
Stil glassene køligt – de kan opbevares i måneder, før de spises, men smager også godt efter nogle dage (eller med det samme, hvis du ikke kan vente).
Grav andelårene op af fedtet, og steg dem gyldenbrune på en pande i lidt af andefedtet. Anret med rucola blandet med krydderurter.

Tip!

Der skal bruges 1 liter rent hvidt andefedt, som fx kan bestilles hos slagteren eller samles fra ænder, man selv (eller en nabo) steger i løbet af sæsonen. Andefedtet kan erstattes helt eller delvist af vindruekerneolie.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 8. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth