Clafoutis med hindbær

Clafoutis er en fransk dessert, hvis navn betyder ”at fylde” – så fyld kagen op med lækre hindbær!

Bemærk: Ovntid i alt: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens hindbærrene. Varm ovnen op til 210°.
Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bland hvedemel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål. Slå æggene ud i blandingen, og rør dejen sammen med en ske, samtidig med at du tilsætter mælk lidt ad gangen. Tilføj til sidst det smeltede smør.
Smør et ovnfast fad. Fordel hindbærrene i fadet, og hæld dejen ud over hindbærrene.
Bag kagen i den varme ovn i 10 minutter, skru herefter ned til 180°, og bag den i yderligere 20 minutter.
Servér kagen lun eller kold. Drys med lidt rørsukker, lige inden kagen serveres.

Tip!

Du kan skifte hindbærrene ud med andre typer bær eller frugt, fx kirsebær, blommer eller brombær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth