Citrontrifli med brændt marengs

Syrligt, sødt, sprødt og blødt. Denne trifli smager som en fransk citrontærte anrettet i fine portionsglas.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med stjernetylle
en lille gasbrænder

Sådan gør du

1Riv skallen af citronerne fint på et rivejern, og pres saften af dem.
2Bland citronskal, citronsaft, sukker, æg og æggeblommer i en gryde, og tilsæt smør skåret i små tern. Varm forsigtigt blandingen op til lige under kogepunktet. Rør konstant i gryden med et piskeris, til cremen har konsistens som tyk creme. Den må absolut ikke koge!
3Tag gryden af varmen, og hæld citroncremen gennem en finmasket si og over i en skål, så den bliver jævn og glat.
4Hæld citroncremen i et rent, skoldet glas med låg. Cremen tykner endnu mere, når den er afkølet. Lad cremen blive helt kold i køleskabet.
5Tænd ovnen på 180°. Fordel hasselnødderne i et lille ovnfad, og rist dem gyldne i ovnen i 10 minutter. Nulr de løse brune hinder af, og hak nødderne groft.
6Læg kiksene i en frysepose, og knus dem med en kagerulle til grove krummer. Smelt smørret i en kasserolle. Rør kiks, smør, salt og hasselnødder sammen i en skål.
7Rør skyr og vaniljesukker sammen i en skål.
8Pisk hviderne stive med en elpisker. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning, så du får en fast marengsmasse.
9Anret kiksekrummer, citroncreme og vaniljeskyr lagvis i portionsglas. Fyld sprøjteposen med marengsmassen, og sprøjt en fin marengstop ud på toppen af hver trifli. Brænd forsigtigt marengsen gylden med en lille gasbrænder. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft