Citrontærte med kiksebund og flødeskum

Enkel og lækker citrontærte med nem kiksebund og flødeskum, der smager så englene synger.

Bemærk: Afkøling: Mindst 2 timer, eller natten over.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170º. Beklæd springformen med bagepapir i bunden.
Tag et par Bastogne-kiks fra til pynt, og knus resten af kiksene helt fint, fx i en minihakker eller foodprocessor. Smelt smørret, og rør det sammen med de knuste kiks.
Pres kikseblandingen ud i bunden af springformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag kiksebunden i ovnen i 15 minutter. Tag den ud, og lad den køle helt af.
Indstil ovnen til 150º. Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål med et piskeris.
Riv skallen af citroner fint, og pres saften. Kom citronsaft og citronskal i mælkeblandingen, og rør det sammen, til det tykner af sig selv.
Fordel citroncremen oven på den afkølede kiksebund, og bag tærten nederst i ovnen i 18-20 minutter. Lad tærten køle af, og sæt den derefter på køl i mindst 2 timer (eller gerne til næste dag).
Pisk fløden til skum, og fordel det over den kolde tærte. Knus de resterende Bastogne-kiks groft, og drys dem over tærten. Skær tærten i pæne stykker, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft