Citrontærte med friske bær

Syrlig citronkage med friske bær og et drys flormelis. Dét er en himmelsk dessert, man ikke kan sige nej til!

Ingredienser

Udstyr

en firkantet tærteform med aftagelig bund, ca. 20 x 25 cm eller en springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

1Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Blend mel, sukker, vaniljekorn og smør sammen i en foodprocessor.
2Beklæd tærteformen med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen ved 200° i 12-15 minutter.
3Pisk æg og sukker godt sammen med en elpisker til en tyk masse.
4Riv skallen, og pres citronen. Rør først mel i æggemassen med en ske, og rør derefter citronsaft og -skal.
5Hæld forsigtigt fyldet i den forbagte tærtebund. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den færdig, i ca. 10 minutter.
6Afkøl kagen, og pynt med flormelis. Skær den i små firkanter, og servér med friske bær til.

Tip!

Servér evt. kagen med vaniljeis eller flødeskum som en fyldig dessert.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth