Citrontærte deluxe

Lav en sød fransk fristelse i form af en fin citrontærte som afslutning på middagen eller som et smukt indslag på kagebordet.

Bemærk: Køletid: I alt 2½ time. Bagetid: I alt 70 minutter.

Ingredienser

Udstyr

8 små tærteforme, 10 cm i diameter
tørrede bønner til blindbagning
sprøjtepose med tylle

Sådan gør du

1 Skær smørret i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen fint. Rør mel, flormelis, vaniljekorn, citronskal og salt sammen i en foodprocessor eller røremaskine. Tilsæt smørtern, og rør, til dejen har en grynet konsistens. Tilsæt æg, og rør igen. Ælt dejen let sammen på køkkenbordet med håndryggen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 2 timer.
2 Rul mørdejen ud i en stor, 3 mm tynd firkant mellem 2 stykker bagepapir. Rul dejpladen, stadig i bagepapiret, rundt om kagerullen, og læg hele anordningen på køl i mindst 30 minutter.
3 Rul dejen af kagerullen, og fjern bagepapiret. Smør tærteformene, og læg lidt tærtedej i hver af dem. Pres dejen godt ud i kanterne af formene. Lad den overskydende dej hænge ud over kanten på formen. Læg et stykke bagepapir oven på dejen i hver tærteform, og fyld op med tørrede bønner. Stil formene på køl i 30 minutter.
4 Forvarm ovnen til 190°. Bag bundene i ovnen i 25 minutter. Tag dem ud, og fjern bagepapir og bønner. Stil bundene i ovnen igen, og bag dem i yderligere 10 minutter. Lad tærtebundene køle af i formene.
5 Skru ovnen ned på 120°. Pres saften, og riv skallen af citronerne. Rør citronsaft og fintrevet citronskal sammen med de øvrige ingredienser til cremen på nær vand i en varmefast skål. Varm vand i op i en gryde, der er mindre end skålen. Placér skålen med citronblandingen over gryden, og varm blandinden op til 60°-62°. Si massen over i en ny skål, og fjern eventuelle luftbobler med en ske.
6 Hæld cremen i tærteformene – de skal fyldes helt op til kanten – og bag tærterne i ovnen i 20-25 minutter. Cremen skal ramme 70°. Lad dig ikke friste til at give dem mere, selv om de godt kan virke lidt ufærdige og bløde. Afkøl tærterne på en rist.
7 Skru ovnen op på 250°. Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt en smule sukker, citronsaft og salt, og pisk videre, til æggehviderne er næsten helt stive. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk, til marengsen er stiv. Fyld den i en sprøjtepose med en tylle, og sprøjt marengsen på tærterne i små toppe. Bag tærterne i ovnen 8-10 minutter, til marengsen er gyldenbrun.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 20. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth