Citronsnitter med hvid chokolade og hindbær

Haps en syrligsød snitte med citron, hvid chokolade og hindbær til eftermiddagsteen, eller servér den som en elegant dessert efter en god middag.

Bemærk: Afkøling: I alt 3½ time.

Ingredienser

Udstyr

en bageform, 20 x 20 cm

Sådan gør du

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk smør sammen med sukker, vaniljekorn, salt og mel til en sammenhængende dej.
Læg bagepapir i formen, tag lidt mel på fingrene, og tryk dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt bunden på køl i 30 minutter.
Varm ovnen op til 175°. Forbag bunden i ovnen i 15 minutter.
Riv skallen, og pres citronen. Pisk æg og sukker tykt med en elpisker. Rør melet i og derefter fintrevet citronskal og citronsaft.
Fordel citroncremen oven på mørdejsbunden, og bag den i ovnen i yderligere ca. 25 minutter, til fyldet føles fast.
Tag kagen ud af ovnen, og stil den på en rist, så den kan køle af. Sæt herefter kagen i køleskabet i mindst 3 timer, gerne til næste dag.
Skær kanterne af den kolde kage, og skær herefter resten ud i pæne, aflange snitter.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Hæld chokoladen i en frysepose, og klip et lille hul i det ene af de nederste hjørner.
Dekorér citronsnitterne med chokolade. Drys med frysetørrede hindbær og evt. guldstøv. Opbevar snitterne på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. april 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth