Citronsmåkager med rosmarin

Krydderurter er ikke kun til madlavning i det salte køkken, men kan også give en frisk og fin smag til dine kager som her, hvor citronsmåkagerne får selskab af rosmarin. Du kan evt. erstatte rosmarin med timian.

Bemærk: Hviletid på køl: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag smørret ud af køleskabet, og lad det blive blødt. Skær smørret i små tern, og pisk det med sukker og flormelis, til det er lyst og cremet (pisk gerne med elpisker eller i røremaskine). Tilsæt ægget, og pisk til en ensartet masse.
Riv skallen af citronerne fint. Hak rosmarin fint. Bland mel, bagepulver og salt, og vend det i dejen sammen med citronskal og rosmarin. Rør dejen hurtigt sammen.
Tril dejen til pølser på et melddrysset bord. Læg dejrullerne et koldt sted i mindst 2 timer.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem øverst i en 190° varm ovn i ca. 10 minutter, til de er svagt lysebrune.
Afkøl småkagerne på en bagerist.

Tip!

Dejen kan gemmes på køl 1 uge eller fryses ned. De færdige kager opbevares i kagedåse eller glas med tætsluttende låg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek