Citronmoussekage med ingefær og citrongelé

En elegant solgul kage, som med sit lille lidt skarpe spark af citron og ingefær vil tage pusten fra dine gæster – på den gode måde.

Bemærk: Afkøling i alt: 5 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 18 cm i diameter
lagkageplast til formen (fås fx i Imerco)

Sådan gør du

1 Beklæd springformen med bagepapir i bunden og med lagkageplast langs kanten. Knus kiksene til krummer i en blender eller foodprocessor. Smelt smørret, og rør smørret i kiksekrummerne sammen med stødt ingefær og salt.
2 Pres kikseblandingen ud i bunden af springformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt kiksebunden på køl.
3 Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Varm forsigtigt citronsaft og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den i den varme citronsaft. Rør godt, til husblassen er helt opløst.
4 Hæld citronsaftblandingen over i en skål eller lille kande, og sæt den på køl i 10 minutter. Den skal ikke stivne, men blot køle lidt af.
5 Pisk fløden til skum med en elpisker, og tilsæt skyr. Pisk ganske kort, til massen er ensartet. Vend forsigtigt den let afkølede citronsaftblanding i flødeskyren. Fordel citronmoussen oven på kiksebunden, og sæt den på køl i 4 timer.
6 Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Varm citronsaft og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsaft, til den er helt opløst. Tilsæt 1-2 dråber gul konditorfarve, så citronsaften får en flot solgul farve.
7 Lad citronsaften køle af i 10 minutter, så den stadig er flydende, men ikke alt for varm. Hæld citrongeléen oven på citronmoussen i en tynd stråle, så den fordeler sig jævnt. Sæt kagen tilbage i køleskabet, til geléen har sat sig.
8 Pynt kagen med grofthakkede citron- eller dronningemandler og evt. kornblomster og rød skovsyre.

Tip!

Hvis du ikke kan få fat på ingefærkiks, kan du i stedet bruge almindelige Digestive-kiks og tilsætte 2 tsk. stødt ingefær for at opnå den samme smag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft