Citronmåne med marcipan

Har du først smagt en hjemmebagt citronmåne med masser af marcipan, bliver det svært at gå tilbage til den købte version. Denne opskrift er nem at følge og giver dig den saftigste måne!

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 25 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Riv skallen af citronerne.
Bland marcipan og citronskal sammen med smør og sukker i en skål.
Tilsæt æggene, imens du pisker, til du får en jævn dej. Vend melet i dejen.
Beklæd bunden af formen med bagepapir, og smør kanten. Fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, og lad den herefter køle helt af.
Pres saften af citronen. Rør flormelis og citronsaft sammen til en glasur.
Del evt. kagen i 2, så du får 2 halvmåner, og fordel glasuren over dem.
Pynt evt. med spiselige blomster eller revet citronskal.

Tip!

Rør evt. en smule gul konditorfarve i glasuren, hvis den skal ligne den citronmåne, du kender.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. marts 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann