Citronmacarons med lemoncurd

Citronmacarons med lemoncurd er en sød dessert i en syrlig variant – glæd dig til den fløjlsbløde lemoncurd i midten!

Bemærk: Hviletid: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med stor rund tylle

Sådan gør du

Tegn cirkler (3-4 cm i diameter) på et passende antal bagepapir. Brug evt. bagenden af tyllen fra sprøjteposen som skabelon. Læg bagepapiret på bagepladerne. Pisk æggehvider og sukker sammen med en elpisker, til hviderne er næsten stive. Tilsæt salt, citronsaft og konditorfarve, og pisk igen, til du får en helt stiv og blank marengsmasse.
Sigt mandelmel og flormelis sammen i en skål. Vend forsigtigt denne blanding i marengsmassen ad 3 omgange med en dejskraber, så du får en glat og jævn marengsmasse. Fyld marengsmassen i sprøjteposen.
Sprøjt små macarons på 3-4 cm i diameter ud på bagepapiret inden for de cirkler, du har tegnet.
Bank let bagepladerne ned i køkkenbordet nogle gange for at sikre, at dine macarons holder formen og får den eftertragtede ”fod”. Lad dem hvile ved stuetemperatur i 30 minutter, til overfladen på dem tørrer. De må ikke klistre på fingrene, når du rører ved dem. Varm ovnen op til 160°. Bag kagerne i ovnen i 12-15 minutter. Bag en bageplade ad gangen. Afkøl på en bagerist, før du tager dem af bagepapiret.
Bland majsstivelse og sukker godt sammen i en gryde. Hæld vand i gryden, og tænd for varmen. Rør med et piskeris, til blandingen bliver gennemsigtig og tykner. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i sammen med citronsaft. Skær smør i tern, og rør det i citroncremen lidt ad gangen. Afkøl den cremede lemoncurd i køleskabet, til den er helt kold.
Smør et lag lemoncurd på halvdelen af de afkølede macarons, og læg dem sammen 2 og 2. Opbevar de små kager i en lufttæt beholder, så holder de sig friske og lækre i op til 1 uge.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft