Citronkylling med blandede rodfrugter

Frisk og saftig citronkylling med blandede rodfrugter er et sundt og mættende måltid.

Bemærk: Ovntid: 1 time og 15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Tag kyllingen ud af køleskabet, og tænd ovnen på 180°. Skær citronerne i kvarte. Pil halvdelen af hvidløgene, og hak dem groft. Krydr kyllingen indvendig med salt og peber. Fyld den med citroner, hvidløg og salvieblade.
Læg kyllingen i en bradepande, dryp med lidt olie, og krydr med salt og peber. Steg den i ovnen i 30 minutter.
Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i ensartede stykker. Hak de resterende hvidløgsfed fint. Læg rodfrugterne i en stor frysepose sammen med salt, peber, hvidløg og lidt olie. Massér posen, så alle rodfrugter bliver krydrede.
Tag kyllingen ud af ovnen, fordel rodfrugterne i bradepanden, og sæt kylling og rodfrugter tilbage i ovnen. Steg retten i yderligere ca. 45 minutter, til grøntsagerne er møre, og kyllingen er gennemstegt.
Pynt retten med salvieblade, og servér med blandet grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth