Citronkage med birkes

Saftig og syrlig citronkage med små birkes, der giver et dejligt knasende element.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Pisk smør og sukker sammen med en elpisker.
Riv skallen af citronerne. Bland bagepulver og mel i en skål, og tilsæt citronskal og blå birkes.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene i smørmassen, og tilsæt derefter melblandingen, lidt ad gangen, sammen med mælken.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen med en ske. Smør en springform, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen, og bag den i en 160° varm ovn i 1 time.
Lad kagen afkøle. Pynt den lige inden serveringen med sigtet flormelis og evt. påskeæg.

Tip!

Bag gerne kagen dagen i forvejen, den holder sig stadig god og saftig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth