Citronfromage med sprøde tuiles

Citronfromage er en klassiker, som aldrig går af mode. Lav den gerne dagen i forvejen, og sæt den i køleskabet. Så behøver du kun lige at anrette den med flødeskum og tuiles, når den skal serveres.

Bemærk: Afkøling: Mindst 2 timer, evt. natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Læg husblas i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 10 minutter. Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse med en elpisker i nogle minutter. Jo mere du pisker, jo mere luftig bliver fromagen.
2 Tag husblassen op af vandet sammen med det vand, der hænger ved, og læg den i en varmefast skål. Placér skålen i en lille gryde med kogende vand i bunden, og lad husblassen smelte.
3 Riv og pres citronen, og rør citronskal og -saft i den smeltede husblas, så den afkøles og bliver lunken (lillefingervarm). Hæld husblascitronblandingen i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker konstant i æggemassen med elpiskeren.
4 Pisk fløden til skum (gem lidt til pynt), og vend det forsigtigt i den nu let stivnede æggemasse med en dejskraber. Fordel blandingen i portionsskåle, dæk dem med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer eller gerne natten over.
5 Tænd ovnen på 185º. Smelt smørret, og pisk det sammen med mel, flormelis og æggehvider. Læg 1 spsk. dej ad gangen i klatter på en bageplade med bagepapir, og smør hver dejklat ud i et fladt, langt stykke på ca. 10 cm.
6 Bag kagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne. Lad dem køle af på en bagerist.
7 Anret citronfromagen med en skefuld flødeskum og sprøde tuiles.

Tip!

Fromagen kan anrettes i små portionsskåle eller i høje glas. Du kan dog også vælge at anrette hele portionen i en serveringsskål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth