Citronbrød med squash

Lækkert svampet citronbrød med squash pyntet med spiselige tørrede blomsterblade. Citronen tilfører friskhed, og gurkemeje giver kagen en flot gul farve.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Riv skallen af citronerne fint, og pres saften. Vask, og riv squashen.
Bland mandelmel, kokosfibermel, steviasukker, bagepulver, natron, salt og gurkemeje i en stor skål. Rør, til der ikke er klumper. Tilsæt citronskal.
Smelt kokosolien ved svag varme, og hæld den i en ny skål. Slå æggene ud i skålen, tilsæt vaniljeekstrakt, og pisk det hele godt sammen. Hæld de våde ingredienser langsomt over i skålen med de tørre ingredienser under omrøring.
Tilsæt den revne squash og næsten al citronsaften (gem lidt citronsaft til glasuren),og rør, indtil dejen er jævn og ensartet og har konsistens som en tyk mousse.
Beklæd en brødform med bagepapir, og hæld dejen deri. Fordel dejen ligeligt i formen med en dejskraber.
Bag citronbrødet i ovnen i 50 minutter, eller indtil kagens top får en fin gyldenbrun farve. Lad derefter kagen køle helt af.
Hæld lidt citronsaft i en lille skål. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du rører, indtil konsistensen er passende. Hæld glasuren over citronbrødet.
Drys med tørrede blomsterblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 13. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic