Chokoladetoppe med marcipanbund

Lækre chokoladetoppe med en bund af marcipan. De smager himmelsk og er allesammen væk, før du får set dig om!

Bemærk: Afkøling: Natten over + 1 time. Chokoladecremen skal koges sammen dagen i forvejen og sættes i køleskabet – så bliver den som en stiv trøffelmasse og er nem at fordele i små toppe oven på marcipancirklerne.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak chokoladen groft. Varm forsigtigt fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, og rør chokoladen i, til den er smeltet. Lad chokoladecremen småkoge i 4-5 minutter under konstant omrøring.
Hæld chokoladecremen over i en skål, og sæt den i køleskabet natten over.
Drys flormelis på bordet. Rul marcipanen ud til en pølse (ca. 3 cm i diameter),og skær den i 1 cm tykke skiver.
Fordel chokoladecremen i små toppe oven på marcipanbundene med en teske. Sæt chokoladetoppene på køl i ca. 1 time.
Hak den hvide chokolade, og smelt den forsigtigt over vandbad. Dyp halvdelen af chokoladetoppene i chokoladen, så alt undtagen det nederste af marcipanbunden dækkes.
Hak den mørke chokolade, og smelt den forsigtigt over vandbad. Dyp de sidste chokoladetoppe i chokoladen, så alt undtagen det nederste af marcipanbunden dækkes, og drys straks med kokosmel. Sæt chokoladetoppene i køleskabet.
Anret chokoladetoppene på en bakke. Læg friske bær imellem dem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig