Chokoladetærte med saltkaramel

Sødt og salt forenes i denne lækre chokoladetærte med saltkaramel. Mhm, så bliver det altså ikke meget bedre!

Bemærk: Hviletid, ganache: Mindst 3-4 timer. Hviletid, mørdej: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

1Varm forsigtigt fløden op til kogepunktet i en gryde, og sæt den til side.
2Smelt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. Tag straks karamellen af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt.
3Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld den varme karamelfløde over, og rør rundt i midten af skålen, til ganachen samler sig og får en blank overflade. Stil ganachen på køl i 3-4 timer eller natten over.
4Bland mel, kakao og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri. Saml dejen med æg. Vær grundig, men hurtig, så dejen ikke bliver æltet.
5Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og stil den på køl i 1 time.
6Tænd ovnen på 175°.
7Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, og skær en stor cirkel ud (ca. 22 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter. Lad den køle helt af.
8Fordel ganachen på tærtebunden. Lav små toppe med en ske. Pynt evt. med rød skovsyre.

Tip!

Lav gerne denne skønhed ad flere omgange. Start med den fløjlsbløde karamelganache, og opbevar den på køl i op til flere dage, før du skal bruge den. Lav den sprøde kakaomørdej på dagen, hvor kagen skal serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth