Chokoladetærte med kanel

Denne tærte opfylder dine vildeste chokoladedrømme! Chokoladecremen indeholder en smule kanel, der giver en dejlig smag. Drys med en smule salt for at gøre chokoladesmagen endnu mere intens.

Bemærk: Køletid: Et par timer.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, ca. 26 cm i diameter

Sådan gør du

Sigt hvedemel og flormelis sammen i en skål. Hæld det i en foodprocessor sammen med smør skåret i tern, og saml dejen hurtigt med æggeblommen ved at lade foodprocessoren køre.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt dejen i køleskabet i ½ time.
Tænd ovnen på 200°. Rul den kolde mørdej ud i en cirkel på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform beklædt med bagepapir og smurt med smør.
Prik huller i bunden med en gaffel, og bag den i ca. 15 minutter. Lad den afkøle.
Varm fløden op til kogepunktet i en lille gryde. Hak chokoladen, og hæld den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til al chokoladen er smeltet.
Rør smørret i cremen sammen med kanel, og fordel chokoladecremen over den bagte tærtebund. Lad kagen stå på køl et par timer, så chokoladecremen bliver fast og kølig.
Pynt kagen med saltflager og lavendel lige inden servering. Servér evt. med lidt iskold cremefraiche til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth