Chokolademousse med karamelliseret hvid chokolade

Denne luftige chokolademousse får syrligt selskab af råsyltede blåbær og crunch fra den karamelliserede chokolade. Pynt med skovsyre og blåbærstøv, hvis det skal være ekstra festligt.

Bemærk: Hviletid: Mindst 8 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak den mørke chokolade fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Bring mælken i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og rør den udblødte husblas ud i mælken, til den er helt opløst.
Hæld den varme mælk lidt ad gangen over den smeltede chokolade, og rør kraftigt med en dejskraber i midten af skålen, til blandingen er blank og jævn. Rør salt i.
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker, og vend det forsigtigt i chokoladeblandingen ad flere omgange, til du har en jævn og ensartet chokolademousse. Hæld moussen i en flad beholder med låg, og sæt den på køl i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 120°. Hak hvid chokolade groft, og hæld den i et lille ovnfast fad. Bag den i ovnen i ca. 45 minutter, og rør rundt i den hvert 10. minut. Chokoladen smelter, klumper og bliver grynet undervejs, men bliver til sidst flydende og gyldenbrun. Hæld den flydende, karamelliserede chokolade ud på en tallerken beklædt med bagepapir, og sæt den på køl, til den er helt fast igen. Hak den groft.
Rør frosne blåbær, sukker og citronsaft grundigt sammen i en skål, så nogle af blåbærrene moses, og andre forbliver hele. Lad det trække på bordet i 30 minutter, til sukkeret er opløst, og bærrene safter.
Fordel den hakkede karamelliserede hvide chokolade på portionstallerkener. Lav kugler af chokolademoussen med en varm ske, og anret dem oven på den karamelliserede chokolade. Læg lidt råsyltede blåbær ved siden af, og pynt med skovsyre og evt. blåbærstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 11. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft