Chokolademousse med appelsin og biscotti

Blød og luftig chokolademousse med appelsin og biscotti er den perfekte afslutning på et dejligt måltid.

Bemærk: Afkøling: Mindst 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i mindre stykker, læg dem i en varmefast skål, og placer skålen over en lille gryde med kogende vand i bunden.
Rør i chokoladen, når den begynder at smelte, og undgå, at der kommer vand eller damp i den.
Lad den smeltede chokolade køle let af.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og cremet med elpiskeren. Riv appelsinskallen fint, og vend den i de piskede æggeblommer sammen med den smeltede chokolade. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i blandingen.
Knus biscottierne, fx i en morter, og fordel dem i bunden af portionsglas. Fordel chokolademoussen over. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
Tag moussen ud af køleskabet ½ time før servering. Pynt med mynteblade på toppen.

Tip!

Brug gerne en god mørk chokolade med minimum 60 % kakaoindhold til denne mousse. Det giver det bedste og mest velsmagende resultat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft