Chokoladelagkage med jordbærfyld

Den tykke chokoladeglasur på denne fyldige lagkagedrøm er blød og cremet på den helt rigtige måde. Glasuren er i sig selv nok til, at det er umuligt ikke lige at tage et lille stykke mere – igen og igen.

Bemærk: Ovntid: 25 minutter.

Ingredienser

Udstyr

to springforme, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180°. Beklæd springformenes bunde med bagepapir, og smør siderne med lidt smør.
Rør kakaopulveret sammen med kogende vand til en lind pasta. Blend smør og sukker sammen i en foodprocessor til en hvid og luftig masse. Tilsæt kakaopastaen, æg, bagepulver og vaniljesukker.
Sigt melet ned i dejen, og kør dejen godt igennem. Flyt skålen væk fra foodprocessoren, og vend forsigtigt mandelflagerne i dejen.
Fordel dejen i springformene, og bag dem i ovnen i 25 minutter. Køl bundene af, inden du tager dem ud af formene.
Smelt ingredienserne sammen i en skål over et vandbad. Rør glasuren godt sammen, og køl den af.
Skær forsigtigt de afkølede kager igennem med en lang, savtakket brødkniv, så du får i alt 4 lagkagebunde. Dryp dem evt. med Amaretto.
Pisk fløden til skum, og smag evt. til med lidt sukker. Skær jordbærrene i skiver. Fordel flødeskummet over den nederste bund, læg skiver af jordbær på, og placér næste bund ovenpå. Gentag processen 2 gange, til du kun har 1 bund tilbage.
Læg den sidste bund oven på kagen, og hæld chokoladeglasur over den, mens kagen står på et skærebræt eller på et ark bagepapir. Så kan du hælde glasuren på og lade den løbe ned langs siderne uden at få chokoladeglasur i hele køkkenet.
Brug en lang paletkniv eller en dejskraber til at få glasuren glat og blank. Lad glasuren sætte sig, inden kagen skal spises. Pynt evt. med forskellige slags flag og spiseligt guld- eller sølvglimmer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth