Chokoladekage med smørcreme

Alle former for chokoladekage er gode, og den her med kakao og blød smørcreme er bestemt ingen undtagelse. Måske har du allerede alle ingredienserne i køkkenskabene – opskriften kræver nemlig ikke ret meget.

Ingredienser

Udstyr

en rugbrødsform på 1 liter

Sådan gør du

Pisk sukker og æg godt sammen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn, og pisk godt.
Smelt smørret, og tilsæt det i en tynd stråle, mens du pisker.
Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen, og sigt det i dejen. Vend det forsigtigt rundt til en ensartet dej.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, hæld dejen i, og bag kagen ved 170° i 45 minutter. Afkøl kagen helt.
Rør flormelis og kogende vand sammen. Pisk det bløde smør i til en lind masse, og fordel cremen over kagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek