Chokoladekage med orangemarmelade

Lækker og intens chokoladekage med en syrligsød appelsinmarmelade. Kagen er meget fyldig i smagen, så servér små stykker. Man kan jo altid tage et stykke til!

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

1Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad.
2Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne sammen med rørsukker til en tæt masse. Rør chokoladeblandingen i æggeblommemassen.
3Blend mandlerne til fint mandelmel i en minihakker eller foodprocessor, og vend dem i dejen sammen med appelsinmarmelade. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.
4Smør formen, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen. Bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 50 minutter. Den må gerne være lidt klistret i midten.
5Lad kagen afkøle i formen, og pynt med høvlet chokolade og evt. skovsyre eller spiselige blomster, når den skal serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:10. august 2018

Opskrift:

Fotograf:Line Falck