Chokoladekage med mælkechokoladecreme og flagesalt

Chokoladekage i lag er en appetitvækkende klassiker, som alle familiens medlemmer hellere end gerne samles om og sætter tænderne i. Med denne chokoladekage, tilsat mælkechokoladecreme og tyk saltkaramel på toppen, får du ikke kun en nem familieklassiker – kagen vil med garanti imponere på Instagram, så lad karamellen løbe ned af siderne, mens du fanger det helt rigtige billede.

Få det søde med det salte til at stå frem på bedste vis i chokoladekagen ved at følge de nemme steps i videoen herunder.




Naturlig saltet med Maldon flagesalt
For at give smagen af den klassiske chokoladekage et spændende pift, tilsætter du lidt flagesalt. Kvalitetssaltet, der er blevet håndhøstet i kystbyen Maldon i England, giver ikke kun et twist til din søde chokoladedrøm, men får også den bedste smag frem i chokoladen, hvilket er den vigtigste grund til at drysse salt på din kage. Flagesaltet giver desuden kagen et smukt udtryk liggende øverst på karamellen.

Bemærk: Køletid: 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Rør smør og sukker sammen til en jævn masse. Sigt bagepulver,<br /> mel og kakao i, og rør godt.
Smelt chokoladen over vandbad, og vend den i. Pisk æg i 1 ad gangen. Rør Maldon flagesalt i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i en 175° varm ovn i 45-50 minutter, til den er gennembagt. Afkøl, og del den i 2 bunde.
Pisk smør og flormelis sammen, og rør mascarpone i. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den i smørcremen.<br /> Læg den ene kagebund tilbage i formen, og smør mælkechokoladecremen på. Læg den anden bund ovenpå.
Hak nødder groft, og rist dem på en tør pande. Drys dem over kagen. Stil kagen på køl i 1 time.
Lad alle ingredienserne til saltkaramellen simre i en gryde i 15 minutter, mens du rører jævnligt, til det tykner og bliver sejt. Afkøl, og hæld karamellen over kagen. Drys med Maldon flagesalt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juli 2019

Opskrift:Annonce

Fotograf:Annonce