Chokoladekage med lemoncurd og flødeskum

Intens chokolade, syrlig lemoncurd og sødlig flødeskum. Du får det hele i den her lækre chokoladekage med sprøde mandler på toppen.

Bemærk: Køletid: 2-3 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 23 cm i diameter

Sådan gør du

Varm ovnen op til 180°. Smør en springform, og beklæd den med bagepapir.
Del æggene i blommer og hvider. Blend chokolade og sukker i en foodprocessor, indtil det danner et fint pulver.
Pisk kogende vand, smør, æggeblommer og Amaretto i chokoladeblandingen.
Pisk nu æggehviderne stive. Vend forsigtigt hviderne i chokoladeblandingen.
Hæld dejen i springformen, og bag kagen i 45-55 minutter, eller indtil du kan trække en kniv ren op af kagen.
Lad kagen køle af i formen, og sæt den på køl i 2-3 timer.
Pisk fløden til blødt skum. Hæld lemoncurden i en skål.
Fordel lemoncurden oven på chokoladekagen, og slut af med flødeskummet.
Riv skallen af citronen, drys det over kagen sammen med ristede mandelflager, og servér.

Tip!

Hvis du køber lemoncurden, så smag den evt. til med ekstra citronsaft og evt. citronskal, så den ikke er for sød, inden du fordeler den på kagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 29. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Line Falck