Chokoladekage med dadler, nektariner og hindbær

En klassisk chokoladekage kan være en tung sag med store mængder smør, sukker og hvedemel. Hvis du i stedet søder kagen med dadler og skifter smør og mel ud med olie og mandler, får du en saftig, velsmagende og glutenfri kage, som indeholder sunde fedtstoffer og mætter på den gode måde.

Bemærk: Afkøling: Mindst 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en aflang tærteform, 10 x 35 cm, eller en springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 175°, og smør tærteformen med smør. Hak dadler og mandler groft med en kniv.
2Pres saften af appelsinen, og bland det med dadler, mandler, kakao, kanel, vaniljepulver, de 2 slags olie og salt i en kraftig foodprocessor, og blend det sammen til en jævn masse. Har du ikke en kraftig foodprocessor, kan massen køres ad flere omgange i en minihakker eller blender.
3Tilsæt 1 æg ad gangen, mens maskinen kører. Hæld dejen i formen, og glat overfladen. Bag kagen i ovnen i 35 minutter, og afkøl helt på en rist. Sæt kagen på køl i mindst 1 time.
4Hak chokoladen groft, og læg den i en skål med smørret. Varm piskefløden op til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og hæld den varme fløde over chokoladen og smørret i skålen. Rør godt, til chokoladen er smeltet, og massen er helt jævn og blank.
5Smør chokoladeganachen på den kolde kage i et jævnt lag, og lad kagen stå et øjeblik, til chokoladecremen har sat sig en smule. Pynt derefter kagen med nektariner skåret i tynde både samt friske og frysetørrede hindbær.
6Opbevar kagen i køleskabet, indtil den skal serveres.

Tip!

Chokolade indeholder tilsat sukker, men jo mørkere chokoladen er, jo mindre sukker og jo flere sunde stoffer indeholder den. Vælg derfor gerne mørk chokolade af god kvalitet med 80-85 % kakaoindhold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft